ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ | ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ TIP

Τι ωραία που θα ήταν αν με ένα μαγικό τρόπο όλοι οι στόχοι που θέτουμε γινόντουσαν πράξη γρήγορα και εύκολα.
Στο προηγούμενο, σκεφτείτε πόσες φορές ξεκινάμε να υλοποιήσουμε τον σωρό εργασιών που απορρέουν από τους πολλαπλούς ρόλους που έχουμε.
Όμως στο τέλος ο τρόπος μοιάζει σαν ένας αγώνας δρόμου. Ακούμε τον ήχο εκκίνησης και ξεκινάμε να τρέχουμε με όλη τη δύναμή μας μέχρι να αντικρύσουμε το τέλος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ότι αν ήμασταν σε ένα στίβο αγώνων θα ήταν πολύ θετικό. Αντιθέτως, στην πραγματική ζωή δε φέρνει αποτέλεσμα. Σε κάνει να γεμίζεις με άγχος και συναισθηματική φόρτιση.

Τι γίνεται όμως με τους στόχους μας σε αυτή τη διαδρομή. Τους υλοποιούμαι τελικά;

Σήμερα, θέλω πολύ να μοιραστώ τα δικά μου tips για το πως υλοποιώ εγώ τους στόχους μου.

 • Πρώτον: Διαχείριση χρόνου! Το Α και το Ω. Πάρτε λίγο χρόνο με καθαρό μυαλό, καταγράψτε τις εργασίες σας κοινώς τους στόχους σας. Δείτε πόσο χρόνο πραγματικό (όχι πόσο χρόνο θα θέλατε) χρειάζεται για τις δουλειές σας και σημειώστε δίπλα το χρόνο. Η δουλειά που θα κάνετε σε αυτό το στάδιο θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα έπειτα.
 • Δεύτερον: Σημειώστε τις προτεραιότητες σας ξεκάθαρα βάσει των στόχων σας.
 • Τρίτον: Θέστε ξεκάθαρα πραγματικούς στόχους και στοχεύστε. Πότε θέλετε να υλοποιηθεί το όποιο project σας. Σας μιλάω ειλικρινά ότι αν δεν στοχεύσετε τον οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο στόχο σας, όπως το να:
  • ετοιμάσω το album από τη βάφτιση των παιδιών
  • βρω αθλητικό σύλλογο για τα παιδιά,
  • πάω στο γυναικολόγο για το ετήσιο τσεκ απ,
  • κάνω τη δική μου επιχείρηση

ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να το κάνετε. Θα μένει πάντα ανοιχτό να γεμίζει τη λίστα και το μυαλό σας με άγχος ότι πολλά θέματα, στόχοι είναι ανοιχτά.

 • Τέταρτον και πιο σημαντικό: Ρίξτε την πλάτη σας στο πίσω μέρος της καρέκλας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Ο λόγος είναι για να αποδομήσετε τις καταστάσεις. Και κατ’επέκταση,για να σκεφτείτε πως μπορείτε να κάνετε πιο γρήγορα τις εργασίες. Καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας. Οι τρόποι είναι πολλοί, είτε ζητώντας την πιο ενεργή συμμετοχή του συντρόφου, κάποιου φίλου, άλλου γονέα ίσως. Είτε αλλάζοντας τη διαδικασία που κάνετε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αυξήσετε τις online αγορές από το να πηγαίνετε σε διαφορετικά μαγαζιά και έχετε τις μετακινήσεις.

Διάβασε εδώ πως μπορείς να νοιώσεις μια μικρή θεά


Όλα τα παραπάνω είναι ωραία να γίνουν για την υλοποίηση των στόχων σας αλλά χρειάζεστε και κάτι ακόμη.

Αυτό είναι ότι χρειάζεστε κάπου να τα σημειώνετε και να έχετε άμεση πρόσβαση. Θα μπορούσε να είναι σε μια ατζέντα, ένα σημειωματάριο, ένα bullet journal, ή οτιδήποτε εξυπηρετεί εσάς.
Προσωπικά, για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα κάθε χρόνο μια ατζέντα που γινόταν η προέκταση του χεριού μου.
Φέτος όμως, ήθελα να είναι η χρονιά των αλλαγών για εμένα. Ο λόγος είναι ότι όρισα νέους σημαντικούς στόχους για υλοποίηση αλλά μέσα σε κάθε στόχο έπρεπε να προσθέσω και το πρόγραμμα της οικογένειας. Ξέρετε, φαγητό, γιατροί, σχολεία κτλ. Έτσι, λοιπόν στην αναζήτησή μου επέλεξα να χρησιμοποιήσω για 1η πρώτη φορά bullet journal. Και επειδή, όπως είχε πει και μια παλιά γνώριμη τα ωραία πρέπει να μοιράζονται, η επιλογή μου ήταν το Bullet journal που δημιούργησε μόνη της η Λαμπρινή μέσα από τη δική της εμπειρία. Για μένα το εν λόγω bullet journal, είναι η κινητήριος δύναμή μου που δεν με κάνει να ξεχνώ τους στόχους μου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι να της λέω ότι θέλω το bullet journal σε μέγεθος Α4, γιατί πολύ απλά δεν θέλω να χάνετε ανάμεσα σε άλλα βιβλία γιατί θέλω να το βλέπω.


Διάβασε εδώ το άρθρο της Λαμπρινής για τους στόχους


Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σας:

 • δημιουργήστε τις προϋποθέσεις για να μην τους ξεχάσετε και
 • βρείτε εκείνα τα εργαλεία που θα σας κάνουν να τους υλοποιήσετε.
 • παραμείνετε συνεπείς.
 • επαναξιολογήστε τι πήγε λάθος για να το αλλάξετε.
 • κρατήστε τι πήγε σωστά και σας έφερε πιο κοντά στο στόχο σας.

Όπως σας έχω πει, μέσα από το εν λόγω blog θέλω να χαρίσω έστω και ένα χαμόγελο σε κάποιον από εσάς που βιώνει τον απαιτητικό ρόλο της γονεϊκότητας. Γιατί ο ρόλος είναι απαιτητικός αλλά στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε πιο όμορφο και χαμογελαστό.

THE SMILEY MOM_LOGO

Leave a Reply