ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

(Η παρακάτω ανάρτηση δεν είναι χορηγούμενη)

Το κουδούνι χτυπάει και το σχολείο ξεκινάει. Μαζί όμως ξεκινάει και μια νέα πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή είναι η νέα σχολική χρονιά! Ειδικά αν το κουδούνι είναι από ένα παιδικό σταθμό, ένα νηπιαγωγείο ή ένα δημοτικό που ετοιμάζεται να αγκαλιάσει ένα πρωτάκι. Πώς λοιπόν προετοιμάζουμε τα ανθρωπάκια μας για την νέα σχολική χρονιά; Με ποικίλους τρόπους θα σου πω εγώ αλλά το ξέρεις και εσύ γιατί είμαι σίγουρη ότι έχεις ψάξει αρκετά, έχεις αναρωτηθεί και στην καλύτερη των περιπτώσεων έχεις ρωτήσει κιόλας.

Ένα βιβλίο πάντα είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε κάθε νέα πρόκληση. Έρχομαι λοιπόν να σου παρουσιάσω ένα όμορφο, περιεκτικό και αληθινό βιβλίο που τη δική μας νέα πραγματικότητα τη βοήθησε αρκετά.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συγγραφέας: Adam Rex
Εικονογράφος: Christian Robinson
Απόδοση κειμένου: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Eκδόσεις: Παπαδόπουλος

το σχολείο πάει σχολείο εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο λόγος που δούλεψε για εμάς ήταν επειδή παρουσίασε στο παιδί την πραγματικότητα του σχολείου, όπως θα το βιώσει τις περισσότερες φορές. Στο βιβλίο ο ήρωας δεν είναι τα παιδιά αλλά το ίδιο το σχολείο, όπου συνομιλεί με τον επιστάτη. Μέσα από την συνομιλία του παρουσιάζετε η δική του αγωνία, ο ενθουσιασμός αλλά και η προσμονή του για να υποδεχτεί τα νέα παιδιά χωρίς πραγματικά να γνωρίζει στο 100% τι ακριβώς θα βιώσει στην καθημερινότητά του. Αντίστοιχα λοιπόν συναισθήματα με αυτά των παιδιών άλλωστε. Με έξυπνο, ήπιο και εκπαιδευτικό τρόπο βέβαια παρουσιάζει και τον εκνευρισμό αλλά και το φόβο του για κάποιες καταστάσεις. Επιπλέον μέσα στο βιβλίο έμμεσα ξεδιπλώνονται χαρακτήρες παιδιών με τους οποίους τα ανθρωπάκια σας μπορούν να ταυτιστούν αλλά και να γίνουν αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Tip:

Διαβάστε το αρκετές μέρες πριν το σχολείο, πηγαίντε επισκέψεις στο σχολείο του και προσπαθήστε να βρείτε κοινά στοιχεία. Αν δεν βρείτε πάλι τότε μιλήστε με ενθουσιασμό και το πόσο μοναδικό είναι το κάθε σχολείο και έτσι λοιπόν θα είναι και το δικό του!

Σε εμάς είχε ένα θετικό πρόσημο και ελπίζω έστω και σε έναν/μια από εσάς να έχει επίσης.
Θα χαρώ να διαβάσω σχόλια, αντίστοιχες εμπειρίες ή προτάσεις.

Μιλήστε επίσης στα παιδιά σας για το ανθρώπινο σώμα συνδυάζοντας παιχνίδι και διάβασμα

Leave a Reply