ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Καλώς ήρθατε ! Χαίρομαι ιδιαίτερα που αφιερώνεις μέρος από τον πολύτιμο χρόνο σου για να γνωριστούμε. Είμαι η Αλεξάνδρα και ελπίζω να καταφέρω να μοιράσω και σε εσένα μερικά χαμόγελα. Όχι, δεν ασχολούμαι με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έχω τελειώσει οικονομικά με κατεύθυνση το marketing και εργάζομαι πάνω στον κλάδο μου στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ ότι το χαμόγελο είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για να περνάμε καλά αλλά δυστυχώς νομίζω ότι λείπει πολύ από την ζωή μας και όντας πλέον μαμά, έχω πει στον εαυτό μου ότι δεν θα περνάει μέρα που δεν θα χαμογελάσουμε.

Γιατί δημιουργήθηκε λοιπόν αυτό το blog;

Όταν ήρθε στον κόσμο η ανηψούλα μου το 2011, με έκανε να καταλάβω ότι ήθελα στον χρόνο που της αφιέρωνα να περνάμε δημιουργικά κι έτσι πήρα την απόφαση να ψάξω, να βρω και τελικά να παρακολουθήσω σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Μουσικοκινητικής, κάτι που με βοήθησε όχι μόνο με την μικρή αλλά, και γενικότερα. Από τότε προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι και να μαθαίνω νέα πράγματα που θα εξελίξουν την γνώση που έχω πάρει, όπως είναι και το νέο εγχείρημα για κατακτήριες στο παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών στην Αθήνα.

Όταν έγινα μαμά για πρώτη φορά το 2015 στο πρώτο ανθρωπάκι μας, άρχισα πλέον να αναζητώ πιο έντονα ο,τιδήποτε θεωρούσα ότι είναι χρήσιμο για την ανάπτυξή της. Από παιχνίδια κατάλληλα για κάθε ηλικιακό στάδιο, βιβλία για παιδιά που αφορούν ποικίλα θέματα για την διαπαιδαγώγησή της μέχρι βιβλία για τους γονείς που αφορούν θέματα ψυχολογίας, ανάπτυξης παιδιών κτλ. Ρωτούσα τις φίλες μου που είχαν γίνει μαμάδες, τις δικές τους εμπειρίες και μέσα από όλα αυτά συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεται η γνώση. Ειδικά όταν αυτή μπορεί να βοηθήσει έναν τόσο απαιτητικό ρόλο, όπως είναι αυτός της μητρότητας.

Κάπως έτσι λοιπόν, με την έλευση και του αδερφούλη μας το 2018 πήρα την απόφαση να μοιραστώ μέσα από το εν λόγω blog ιδέες για παιχνίδια/χειροτεχνίες που αρέσουν στα μικρά και μπορεί να αρέσουν και στα δικά σας μικρά, βιβλία που αγαπήσαμε και μπορεί να αγαπήσετε και εσείς αλλά κυρίως θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και συντροφικότητα των παιδιών μας και το πως μπορούμε μέσα από αυτό εμείς οι ίδιοι να εξελιχθούμε για να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας και να μοιραζόμαστε περισσότερα χαμόγελα.

Αυτό που μου αρέσει πάντα να λέω σε φίλες που έχουν παιδιά είναι ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Μόνο ο κάθε γονιός ξέρει τι ταιριάζει στο παιδί του. Η ανάπτυξη συζητήσεων μας βοηθάει να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε για να βελτιωνόμαστε.

Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ από εδώ μέσα και ελπίζω να καταφέρω να χαρίσω ακόμη και σε έναν από εσάς ένα χαμόγελο.