ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Art has the role in education of helping chlidren become like themselves instead of more like everyone else

Sydney Gurewitz Clemens

Καλησπέρα με χαμόγελο.
Με το παραπάνω quote ήθελα να ξεκινήσω την σημερινή ανάρτηση.
Και ο λόγος;
Σήμερα θέλω να σου παρουσιάσω την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση και ενθάρρυνση της παιδικής τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην νέα γενιά της χώρας μας.

Πώς την έμαθα εγώ;
Η Unesco ανακήρυξε την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας είχε διοργανώσει λοιπόν έναν πανελλήνιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Βιβλίο & Παιδί: Διαβάζω, Εμπνέομαι και Φιλοτεχνώ”. Σε αυτόν λοιπόν το διαγωνισμό συμμετείχε και η δημιουργική ανηψούλα μου, η οποία βραβεύτηκε και η δημιουργία της θα πάρει μια θέση ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα βραβευμένα έργα σε μια παρουσίασή τους στο Σεράφειο .(Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 11854, τηλ: 2103426842)

Γιατί επίλεξα να στην παρουσιάσω στην παρούσα ανάρτηση;
Γιατί λοιπόν στα πλαίσια των διακριθέντων έργων διοργανώνουν ένα ιδιαίτερο 4ήμερο εκδηλώσεων με ηχηρά ονόματα από το χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και πολλά υποσχόμενα δρώμενα που νομίζω θα είναι το καλύτερο ερέθισμα για τα μικρά ανθρωπάκια μας. Και γιατί οτιδήποτε αφορά τις τέχνες και τα παιδιά αξίζει τον χρόνο μας και την παρουσίασή του.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από Παρασκευή 5 Απριλίου έως Δευτέρα 8 Απριλίου 2019. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο παρακάτω link

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατώντας εδώ.

Παιδική πινακοθήκη ελλάδος, Πρόγραμμα
Παιδική πινακοθήκη ελλάδος, Πρόγραμμα

Το καλύτερο που έχουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι εικόνες γεμάτες με χρώμα, κίνηση, μουσική, τραγούδι που θα τους προσφέρουν έμπνευση για να δημιουργήσουν αλλά και να παραμείνουν οι εαυτοί τους

Εμείς θα είμαστε εκεί και ελπίζω να συναντήσω κάποιον από εσάς!

THE SMILEY MOM_LOGO

Leave a Reply