ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΑ 6 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Καλησπέρα με ένα πλατύ φαρδύ χαμόγελο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί αυτό το βιβλίο εγκαινιάζει την κατηγορία “Διαβάζουν οι γονείς”, όπου μέσα από αυτή θέλω να σας παρουσιάσω όλα εκείνα τα βιβλία που έψαξα, ανακάλυψα και τελικά διάβασα από την ημέρα που έμαθα ότι το μεγάλο μας ανθρωπάκι μεγαλώνει στην κοιλίτσα της μαμάς.

Το πρώτο λοιπόν βιβλίο που μπήκε στην βιβλιοθήκη των going to be parents ήταν το:

“Τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής”

από την συγγραφέα Λουκία Δημητρίου και τις εκδόσεις Πεδίο.

Το ανακάλυψα τυχαία όταν ξεκίνησα να αναζητώ βιβλία που αφορούσαν την ανάπτυξη των παιδιών, μου φάνηκε ενδιαφέρον και έτσι λοιπόν το προμηθεύτηκα και σας το παρουσιάζω.

Γιατί επέλεξα το εν λόγω βιβλίο;

Λέγεται ότι τα πρώτα 6 χρόνια ζωής των παιδιών είναι ίσως τα πιο καθοριστικά για την μελλοντική τους ζύμωση ως έφηβοι και ενήλικες, Αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός για να το αναλύσω σταματώ μέχρι αυτήν την πρόταση.
Αρχικά, ο τίτλος ήταν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και η αλήθεια είναι παρόλο των όγκο του (σύνολο 793 σελίδες, όχι μην τρομοκρατήσε) το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με λεπτομερή και εξειδικευμένη προσέγγιση την ανάπτυξη του ανθρώπου από την σύλληψη και την γέννησή του έως την είσοδο του στο δημοτικό σχολείο.

Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει μια πληρότητα θεμάτων, ζωντανά παραδείγματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να κατανοήσετε πως λειτουγεί ένα βρέφος που σιγά σιγά γίνεται παιδί. Το ποιο σημαντικό όμως που θεωρώ ότι μπορεί ο αναγνώστης να αποκομίσει από το εν λόγω βιβλίο είναι ότι σε κάνει να αντιληφθείς τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης μέσα από τα οποία περνά το παιδί ώστε να προσπαθήσεις να δώσεις την ευκαιρία στο παιδί σας να ανοίξει τα φτερά του.

Αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω με μια πρόταση αυτή θα ήταν:

“Η εγκυκλοπαίδεια για την ανάπτυξη των παιδιών μας”

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λουκία Δημητρίου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Διδάσκει εδώ και χρόνια εξελικτική και παιδαγωγική ψυχολογία σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο και συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

2 Comments

 1. Little Hope Flags

  26/02/2019 at 7:10 pm

  Πολύ χρήσιμη πρόταση, θα το έχω υπόψη!
  Άλκηστη

  1. thesmileymom

   27/02/2019 at 7:09 pm

   Σ’ευχαριστώ πολύ πολύ! Όταν λέω βίβλος το εννοώ 🙂 Τα φιλιά μου

Leave a Reply