Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τελείωσαν αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας 2 δημιουργικά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είχαν ως αποτέλεσμα να τα παίρνουμε μαζί μας για την απασχόληση των παιδιών σε μια έξοδο, για φαγητό μακρυά από οθόνες, για την βόλτα στους παππούδες ή σε φίλους ή σε συγγενείς. Πάντα προσπαθώ θα δώσω στα παιδιά επιλογές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους κρατώντας τα μακρυά από κινητά, τηλεόραση κτλ.

1ο: “Παιχνίδια Αντι-βαρεμάρας για το ταξίδι για μικρά παιδιά” από τις εκδόσεις Πατάκη

Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας για το ταξίδι για μικρά παιδιά

Το εν λόγω βιβλίο-παιχνίδι το προμηθεύτηκα με αφορμή μια εξόρμηση στην Τήνο που κάναμε οικογενειακώς και σκέφτηκα πως θα απασχολήσω δημιουργικά την Αθηνά στο καράβι. Η λύση λοιπόν ήταν αυτό το βιβλίο παιχνίδι ως εκ τούτου. Μου άρεσε γιατί, όπως θα δεις κι εσύ μέσα από το φωτογραφικό υλικό, έχει ζωντανά και χαρούμενα εικαστικά. Επίσης, τα παιχνίδια είναι έξυπνα και διαφορετικά μεταξύ τους. Στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι οι σελίδες είναι αποσπώμενες. Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις μαζί σου όσες θέλεις ή αν ακόμη έχεις 2 ή 3 plus παιδάκια το κάθε ένα να έχεις τις δικές του σελίδες. Το αποτέλεσμα ήταν η Αθηνά να το κατα-χαρεί. Παράλληλα, γνώρισε και ένα μεγαλύτερο παιδί (8 ετών) όπου είχε αναλάβει χρέη διαβάσματος και μετά μαζί έλυναν τους γρίφους. Αξίζει πραγματικά και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα !! 

Παιχνίδια αντιβαρεμάρας_Εσωτερικό 1
Παιχνίδια αντιβαρεμάρας_Εσωτερικό 1
Παιχνίδια αντιβαρεμάρας_Εσωτερικό 2
Παιχνίδια αντιβαρεμάρας_Εσωτερικό 2
Παιχνίδια αντιβαρεμάρας-Εσωτερικό-3
Παιχνίδια αντιβαρεμάρας-Εσωτερικό-3

Αν αγαπάτε το instagram θα χαρώ να τα λέμε και από εκεί

https://www.instagram.com/alexandra_thesmileymom/


2ο: “Η βαλίτσα των διακοπών” από τις εκδόσεις Σαββάλας

Όταν ετοιμάσαμε βαλίτσες, ετοιμάσαμε και τις βαλίτσες των παιδιών. Ως αποτέλεσμα ήταν ότι μια από αυτές είχε μέσα όχι 1…όχι 2….αλλά 4 θησαυρούς που μας χάρισαν ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς!
.
Το εν λόγω αφορά λοιπόν ένα βαλιτσάκι που περιλαμβάνει:
🏓Βιβλίο με γρίφους
🏓Επιτραπέζιο με χταπόδια και τσουλήθρες
🏓Επιτραπέζιο με κούρσα με αλογάκια
🏓Παιχνίδι με κάρτες με πολύ ωραία γραφικά
🏓4 πιόνια και 1 ζάρι.

Η-ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΩΝ-ΔΙΑΚΟΠΩΝ-01
Η-ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΩΝ-ΔΙΑΚΟΠΩΝ-01
Η-ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΩΝ-ΔΙΑΚΟΠΩΝ-2
Η-ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΩΝ-ΔΙΑΚΟΠΩΝ-02


Είναι σε πολύ ωραία συσκευασία από τις @ekdoseissavalas , αρκετά εύχρηστο και συνδυάζει διαφορετικά παιχνίδια για να μην βαριούνται τα μικρά. Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι η Αθηνά το έχει τιμήσει ιδιαίτερα στις καλοκαιρινές διακοπές. Παρατήρησα ότι η Αθηνά στην ηλικία των 4 + προτιμά τα επιτραπέζια παιχνίδια που συνδυάζουν πλήθος διαφορετικών ενεργειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να την βοηθά να συγκεντρώνεται. Παράλληλα, η ανάγκη τήρησης συγκεκριμένων κανόνων βοηθάει στο σχολείο, στις γυμναστικές δραστηριότητες.


Μπορεί οι τίτλοι να έχουν να κάνουν με διακοπές αλλά πραγματικά οι εν λόγω προτάσεις αποτελούν μια ωραία επιλογή για δημιουργική απασχόληση όλες τις ώρες. Ειδικά με τις φθινοπωρινές βροχές που οι έξοδοι μπορεί να περιοριστούν χρειαζόμαστε λύσεις για παιχνίδια μέσα στο σπίτι.

Καλή διασκέδαση!

THE SMILEY MOM_LOGO

Leave a Reply